Østrig 2019

Book HER

Indkvartering

Vores gæster er i Østrig indkvarteret på det traditionelle og hyggelige Alpenhaus Kesselfall. Huset danner med sin enestående beliggenhed øde i bjergene en perfekt ramme for vores ture, det sociale liv og naturen, der kan nydes i fulde drag døgnet rundt. Huset er beliggende for enden af Kaprunerdalen, kun omgivet af skov, vandfald og bjerge, og alligevel kan supermarkeder, cafeer osv. besøges i Kaprun kun 6 km væk fra huset.

Aktiviteter

Programmet for turen til Østrig er fyldt med aktiviteter for enhver smag. Vi har forsøgt at lave en rejse, hvor man får smagt på lidt forskellige dele af friluftsliv og adventure. Programmet tæller blandt andet:

Canyoing

Canoying for adrenalinjunkien, der gerne vil prøve kræfter med spring op til 12 meter. Flere steder på ruten skal vi glide ned af kløftens naturlige vandrutsjebaner, der er formet gennem hundreder af år. Vi finder sammen vej ned gennem kløften, og har man ikke mod på de høje spring, findes der alternative ruter.

 

Trekking

Om gåbenene skal føre os til 3.000 meter toppe, gletchere eller en af de mange andre fantastiske turmuligheder, som nationalparken Hohe Tauern byder på, må tiden vise. Fælles for turene er, at vi har mulighed for at skubbe til vores grænser både fysisk og mentalt i forbindelse med denne aktivitet. Derfor kan en nogenlunde grundform være en god ide.

MTB

MTB i bjergene er ikke helt, som det er på de danske singletrails. Man bliver udfordret på lårbasser og lunger, når man skal ad bjerget. Ligesom man bliver udfordret på sit vovemod, når man skal ned ad bjerget igen. Op og nedkørsler bliver længere end i Danmark, naturen er anderledes, underlaget er anderledes, udsigterne er anderledes, og i det hele taget er det en stor oplevelse for både den garvede rytter såvel som nybegynderen.

 

Via Ferrata

Via Ferrata er en sport, som udspringer af, at man i det italienske militær havde brug for, at kunne flytte de alpine tropper mere direkte igennem udsat terræn med stejle bjergsider og dybe kløfter. Det løste man ved at bolte en lang stålwire fast i bjergsiden, som man så kunne hægte sig fast på med en karabin, for så at følge til man havde passeret det udsatte område.

Nu er der til vores held blevet opsat nogle af disse ruter i det område af alperne, som vi skal være i, og det giver os mulighed for store oplevelser og masser af luft under fødderne.

Forbered dig på turen

Programmet for turen til Østrig er fyldt med aktiviteter for enhver smag. Vi har forsøgt at lave en rejse, hvor man får smagt på lidt forskellige dele af friluftsliv og adventure. Programmet tæller blandt andet:

Forberedelser til turen – Det er en god ide

God grundform

Erfaring med MTB

Erfaring med klatring

Erfaring med vandring

Udstyr

Vi stiller alt specialudstyr til rådighed.

 

NEED TO HAVE

  • Godt fodtøj som er gået til
  • Sportstøj – langt og kort
  • Mindre rygsæk til egne ting på dagsturene

 

NICE TO HAVE

Der er individuelt hvad der er nice to have. En god fremgangsmåde når man pakker til turen er, at pakke ud fra, at det der virker for en hjemme, også er det der virker for en ude.

Afgang

Der er mulighed for at købe en plads i en 8-personers bus. Afrejse lørdag d. 12. okt 7.00 fra Elevvej 10, 9600 Aars. Til dem, der bor længere nede i Jylland er der mulighed for at blive hentet ved motorvejsafkørsler på E45 på vejen mod grænsen.

 

Hjemkomst

Udtjekning fra Alpenhaus Kesselfall lørdag d. 19. okt. om formiddagen.

 

Der er afgang omkring kl. 9 med bussen. Vi forventer at være i Havbro omkring kl. 23 d. 19. oktober.

Pris

Inklusiv hotel (dobbeltværelse) og morgenmad

Alle udgifter til de 6 aktivitetsdage

Guide

Udstyr til alle aktiviteter

 

Pris for turen:

4.875 kr med transport

3.875 kr uden transport

Betaling senest: 23/8-2019

 

Bestil turen HER

Turen er lavet i samarbejde med KH Friluftsliv & Adventure, Bjergsport og Himmerlands Ungdomsskole